Državno tekmovanje v orientacijskem teku

Dolenjske Toplice, 13. 10. 2022

V četrtek, 13. oktobra 2022, smo se udeležili državnega tekmovanja v orientacijskem teku v Dolenjskih Toplicah. Člani šolske ekipe so bili: Mai Ferk, Filip Klinc in Nejc Škerlak iz 9. razreda, Larisa Grajfoner in Evita Železinger iz 8. razreda, Ema Mojca Špes in Lara Zajc iz 7. razreda ter Tino Orož in Ema Turinek iz 6. razreda.

Tudi najpogumnejšim ni bilo vseeno, ko je bil ob prihodu gozd na bližnjem hribu zavit v meglo. Na srečo se je do štarta prvih tekmovalcev razkadila, tako da so se učenci sami, ne v skupinah, oboroženi le s kompasom in zemljevidom, podali na pot. Naš cilj je bil najti čim več točk in se varno vrniti nazaj. Vsem našim tekmovalcem je to uspelo. Večina se je uvrstila okrog 25. mesta, kar je še posebej v skupini starejših dečkov zelo dober rezultat.

Vsem tekmovalcem čestitam za doseženo uvrstitev.

Vtisi učencev:

Na tekmovanju nam je bilo najbolj všeč igranje košarke in hrana. (Mai, Filip, Nejc Š.)

Najbolj nama je ostalo v spominu, da sva se izgubili in hoteli dvakrat odnehat. (Ema Š., Lara)

Na avtobusu do Dolenjskih Toplic smo se imeli zelo fajn, ker smo se peljali s šolo iz Maribora. Ko smo prišli tja, smo bili zelo zmedeni in živčni ter nismo vedeli, kako bo potekalo. V gozdu sva se parkrat izgubili, bilo je zelo adrenalinsko. Drug drugemu smo pomagali najti lisice (točke), vendar se nama je zgodilo, da so nama tri punce povedale napačno smer. To doživetje bova zagotovo ponovili. (Larisa, Evita)

IMG_20221019_111626

Slika 1 of 10